Activitats a Tushita

Tushita ofereix un programa propi de cursos i retirs, des de cursos d'introducció a la meditació fins a recessos de llarga durada, passant per cursos d'introducció i aprofundiment en el budisme, amb docents amb un ampli coneixement i experiència i mestres budistes de renom, entre d'altres.

2019
febrer
del 6 febrer 2019 al 19 febrer 2019
Marina Brucet

El retir està dirigit a persones amb una base de pràctica budista sòlida i interessades en la pràctica de Tara Chittamani que hagin rebut la iniciació a la pràctica de Tara Chittamani. Així doncs, és per persones que coneixen aquesta pràctica i què és un retir d’aproximació.

març
del 8 març 2019 al 10 març 2019
Hans Burghardt

En aquest curs de meditació s'explicarà com desenvolupar l'atenció usant la respiració com a suport. Quan connectem amb la respiració, la ment es calma, les preocupacions i discursos mentals es dissolen, i s'obre un espai de quietud, claredat i obertura, que ens proporciona benestar i una felicitat serena; un espai des del qual es poden gestionar amb molta més habilitat les diferents situacions que ens trobem en el dia a dia. Aquest curs forma part del cicle de cursos de meditació de cap de setmana «Aprendre a meditar».

del 15 març 2019 al 17 març 2019
Marina Brucet

La filosofia i la meditació budista no es limiten a fer-nos la vida una mica més còmoda... Partint d'una visió de la ment que va molt més enllà d'un mer "producte cerebral" el budisme aporta coneixement i eines per entendre la nostra ment i la nostra experiència de la realitat per tal d'alliberar-se de la insatisfacció i el patiment i així trobar autèntica satisfacció, felicitat i plenitud.

del 29 març 2019 al 31 març 2019
Marina Brucet

Curs de meditació que consisteix en una presentació de pràctiques que, mitjançant l'observació de la ment, permeten desenvolupar l'atenció amb la finalitat d'adquirir calma i espai mental. Aquest curs forma part del cicle de cursos de meditació de cap de setmana «Aprendre a meditar».

abril
del 13 abril 2019 al 22 abril 2019
Hans Burghardt

NOTA. Es possible fer només una part del retir: del 13 al 18 d'abril o del 18 d'abril al 21 o 22 d'abril. Per aquells que optin a fer-lo en la seva totalitat el retir serà del 13 d'abril al 21 o 22 d'abril sense interrupció.

 Per tal de trobar autèntica satisfacció i felicitat, el budisme proposa desenvolupar el nostre potencial com a éssers transformant la nostra ment, cultivant certes qualitats i actituds. Segons el budisme, el punt de partida és el reconeixement d'aquest potencial i de la insatisfacció que acompanya el viure'n allunyats, per a, seguidament, mitjançant reflexions i tècniques específiques, cultivar coneixements, qualitats i actituds que ens ajudin a obrir-nos als altres i a desenvolupar una visió lúcida de la realitat, per així canviar la direcció de les nostres vides, dirigint-les cap a una satisfacció i felicitat més profundes que culminen en l'estat de plenitud que és el Despertar.

maig
del 31 maig 2019 al 2 juny 2019
Artur Duch Puig, Consol Bofill

En el tir amb arc donarem importància primordial a la postura, la respiració i l’actitud mental. És necessari una estabilitat perfecta per apuntar, tensar i deixar amb precisió.

juny
del 14 juny 2019 al 16 juny 2019
Basili Llorca

La condició natural de la ment és un estat de tranquil·litat, d'obertura i claredat. Però, atrapats de manera instintiva en els pensaments, dirigits per idees i creences i alimentats per obsessions i temors, ens apartem de la nostra naturalesa. Agreujat per les demandes de la vida actual, caiem en la hiperactivitat mental i emocional, i ens atrapem en un món mental i egocèntric, el que genera tensió i insatisfacció i ens desharmonitza.