Activitats a Tushita

Tushita ofereix un programa propi de cursos i retirs, des de cursos d'introducció a la meditació fins a recessos de llarga durada, passant per cursos d'introducció i aprofundiment en el budisme, amb docents amb un ampli coneixement i experiència i mestres budistes de renom, entre d'altres.

2019
juny
del 21 juny 2019 al 24 juny 2019
Yangsi Rimpotxé

Yangsi Rimpotxé guiarà un retir de Tara Verda i també ens parlarà de les dues boditxites, del què representen, i ho farà, com sempre, des de la seva profunda comprensió i alhora des del seu coneixement del món i la mentalitat occidentals.

del 28 juny 2019 al 5 juliol 2019
Andy Weber

Durant 7 dies Andy Weber convertirà de nou la sala de meditar de Tushita en una Escola d'Art a la manera antiga. Es poden fer els cinc primers dies.

 

juliol
del 9 juliol 2019 al 15 juliol 2019
V. Charles Trébaol

Pots participar en tots ells o en algun per separat. Aquest estiu tornarem a comptar amb el monjo Charles per dirigir una sèrie de tres nyung nes. El nyung ne és una pràctica intensiva de purificació associada a Chenresig 1000 braços, en la qual s'inclou dejuni i silenci.

del 19 juliol 2019 al 21 juliol 2019
Marina Brucet

Curs de meditació en el que s'explicaran tècniques que ajuden a gestionar i reduïr les emocions destructives, desenvolupar una estima sana cap a un mateix i els altres, i aconseguir així, un estat d'equilibri afectiu o emocional, desenvolupant, a més, qualitats positives com l'equanimitat, obertura cap als altres o un coneixement lúcid d'un mateix i de la realitat en general. Aquest curs forma part del cicle de cursos de meditació de cap de setmana «Aprendre a meditar».

del 26 juliol 2019 al 28 juliol 2019
Hans Burghardt

El budisme Mahayana, el camí del despertar, es fonamenta en la bodichita, l'aspiració universal a que tots els éssers puguin trobar autèntica felicitat, una felicitat que no està basada en l'egoisme, i que puguin alliberar-se de la insatisfacció i el patiment, assumint la responsabilitat de contribuir activament a fer realitat aquesta aspiració.

agost
del 9 agost 2019 al 11 agost 2019
Hans Burghardt

En aquest retir explicarem què és una pràctica de "purificació" (en breu: pràctiques que treballen a nivells profunds de la ment per a eliminar actituds negatives i els seus efectes), els elements que hauria de tenir perquè sigui el més efectiva possible, i com aplicar-ho a les necessitats i circumstàncies de cadascú. Utilitzarem com a pràctica específica el que es coneix com a pràctica de Vajrasattva però es podrà utilitzar, també, una pràctica més general, per a aquells que no estiguin avesats a la pràctica de Vajrasattva i que així ho desitgin.

del 16 agost 2019 al 20 agost 2019
Marina Brucet

NOTA: És possible fer aquest retir conjuntament amb el retir de lam rim posterior (retir complet del 16 al 25 d’agost). En aquest retir de meditació cultivarem l'atenció i la creació d'un espai mental de quietud (shamata) que ens permeti veure amb més claredat el nostre món interior i la nostra experiència del món extern i dels altres, per així desenvolupar una major llibertat sobre les emocions i actituds que ens fan mal i fan mal als altres.

La pràctica intensiva en condicions de retir ens permet aprofundir en la pràctica de la meditació i integrar els efectes positius que d’aquesta es deriven. Retir d’integració en el què es practicaran, en un ambient de silenci i recolliment, les meditacions presentades al llarg dels diferents cursos d'«Aprendre a meditar», meditacions per a cultivar l'atenció, la calma mental i sobre aquesta base, actituds positives. El retir està obert també als que no han participat en els cursos precedents.

del 20 agost 2019 al 25 agost 2019
Marina Brucet

NOTA: És possible fer aquest retir conjuntament amb el retir de shamata anterior (retir complet: del 16 al 25 d’agost). Per tal de trobar autèntica satisfacció i felicitat, el budisme proposa desenvolupar el nostre potencial com a éssers transformant la nostra ment, cultivant certes qualitats i actituds. Segons el budisme, el punt de partida és el reconeixement d'aquest potencial i de la insatisfacció que acompanya el viure'n allunyats, per a, seguidament, mitjançant reflexions i tècniques específiques, cultivar coneixements, qualitats i actituds que ens ajudin a obrir-nos als altres i a desenvolupar una visió lúcida de la realitat, per així canviar la direcció de les nostres vides, dirigint-les cap a una satisfacció i felicitat més profundes que culminen en l'estat de plenitud que és el Despertar.