Retir de bodichita: el cor de la felicitat altruista

Hans Burghardt
del 31 octubre 2019 al 3 novembre 2019

NOTA IMPORTANT: Les fortes pluges han ocasionat danys que estem reparant però que impossibiliten fer aquest retir a Tushita. És per això que aquest retir es farà a Casa Santa Elena (https://www.casa-santa-elena.org/). 

Tots desitgem benestar i felicitat. Reconèixer en nosaltres mateixos aquesta aspiració universal i reconèixer-la en els altres és el primer pas en un viatge que ens permetrà descobrir la nostra naturalesa més profunda i relacionar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres d'una manera més significativa i satisfactòria.

En el budisme Mahayana, el «vehicle universal», el camí cap a la felicitat es basa en desitjar la felicitat i la llibertat de la insatisfacció i el patiment no només per a nosaltres mateixos, sinó també per a tots els éssers. Per això, aprenem a observar com el que ens impedeix ser feliç té la seva arrel en la ignorància, l'egoisme i l'egocentrisme. La millor manera de conrear la felicitat és, per tant, abandonar aquestes i totes les actituds destructives que se'n deriven, substituint-les per saviesa i actituds constructives com l'amor, aprenent, entre altres coses, a estendre a tots el desig de felicitat i de no patir.

En aquest retir meditarem en el camí que ens permet desenvolupar el cor o la ment del despertar (bodhicitta), l'aspiració d'assolir el màxim desenvolupament del nostre potencial. 

A qui va dirigit

El retir és apte per a qualsevol persona que tingui un interès genuí en el budisme i la seva pràctica.

Estructura del curs

El curs es farà en una atmosfera de retir i de silenci. El seu format és eminentment pràctic, combinant instruccions tècniques clares i senzilles amb nombroses sessions de pràctica. 

Horari del curs

S'espera l'arribada dels participants el primer dia a partir de les 18:30h i hi haurà una sessió d'introducció al curs després de sopar. La sortida del retir és l'últim dia després del dinar.

Aportació 
225€ Inclou curs (40€), allotjament i menjars (185€) en hab. doble.
261€ Inclou curs (40€), allotjament i menjars (221€) en hab. simple.

Hans Burghardt és llicenciat en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctor per la Universitat de Barcelona. Estudia i practica el budisme des de 2002, de la mà de mestres i meditadors tibetans i occidentals. Ha completat el Masters Program of Advanced Buddhist Studies a l'Istituto Lama Tzong Khapa (Itàlia), de sis anys de durada a temps complet, i un any de retir individual de meditació a més de nombrosos recessos de menor durada. Des del 2011 combina la pràctica intensiva de la meditació i l'estudi amb l'activitat com a docent en cursos de meditació i de filosofia budista, en cursos dirigits a un públic més ampli i com a guia de retirs de diferent durada, principalment a Espanya i Itàlia. És cofundador del projecte Dharmalabs, que té per finalitat compartir eines que permetin conrear i refinar el potencial que tenim com a éssers humans.