Retir de les quatre actituds incommesurables

Marina Brucet
del 15 març 2019 al 17 març 2019

Tots desitgem benestar i felicitat. Reconèixer en nosaltres mateixos aquesta aspiració universal i reconèixer-la en els altres és el primer pas en un viatge que ens permetrà descobrir la nostra naturalesa més profunda i relacionar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres d'una manera més significativa i satisfactòria.

En el budisme Mahayana, el «vehicle universal», el camí cap a la felicitat es basa en desitjar la felicitat i la llibertat de la insatisfacció i el patiment no només per a nosaltres mateixos, sinó també per a tots els éssers. Per això, aprenem a observar com el que ens impedeix ser feliç té la seva arrel en la ignorància, l'egoisme i l'egocentrisme. La millor manera de conrear la felicitat és, per tant, abandonar aquestes i totes les actituds destructives que se'n deriven, substituint-les per saviesa i actituds constructives com les quatre incommesurables: equanimitat, amor, compassió i alegria.

A qui va dirigit

Tot i que les tècniques de meditació explicades en el curs tenen el seu origen en el budisme, l'aproximació serà laica i oberta a tot tipus de persones, pel que aquest curs és apte per a qualsevol persona que tingui interès a aprendre les tècniques que es proposen.

Estructura del curs

El curs es farà en una atmosfera de retir i de silenci. El seu format és eminentment pràctic, combinant instruccions tècniques clares i senzilles amb nombroses sessions de pràctica. 

Horari del curs

El primer dia, s'espera l'arribada dels participants a partir de les 18:30h i hi haurà una sessió d'introducció al curs després de sopar. La sortida del curs és l'últim dia després del dinar.

Aportació 
110€ Inclou curs, allotjament i menjars.

Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d'estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d'un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l'actualitat combina els retirs de meditació amb l'ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.