Qui som

El Centre de meditació Tushita, fundat el 1995 per Kiko Segura i Beatriz Guergué, compta amb més de 20 anys d'experiència, sent aquesta experiència i la seva sòlida base en una tradició àmpliament contrastada un dels seus valors essencials. La meditació és una eina molt valuosa que ens pot portar molt més enllà de la relaxació: ens pot proporcionar claredat, espai vital, serenitat, capacitat d'acceptació, obertura i harmonia amb els altres i una autèntica felicitat; ens pot portar a desplegar al màxim el potencial humà que tots tenim, i això requereix caminar de la mà de persones amb experiència,El Dalai Lama que es nodreixin i es refereixin amb rigor a una filosofia i unes pràctiques meditatives de provada validesa.

Tradició

En aquest sentit, seguim la filosofia i les pràctiques meditatives de la tradició budista, unes pràctiques derivades de l'experiència contemplativa que han estat transmeses i provades durant mil·lennis. En particular, els cursos i retirs oferts pel centre es fonamenten principalment en la filosofia i pràctica tal com s'explica en la tradició Guelug del budisme tibetà, i les nostres principals referències són Lama Yeshe, Lama Zopa Rimpotxé i el Dalai Lama.

Mestres

Durant els 20 anys d'història de Tushita, grans mestres i meditadors han visitat el lloc, persones amb gran coneixement i experiència contemplativa com Lama Zopa Rimpotxé, Kirti Tsenshab Rimpotxé, Gueshe Jampa Tegchok, Dagri Rimpotxé, Yangsi Rimpotxé o Lama Jampa MonlamLama Yeshe y Lama Zopa, entre altres, els qui amb els seus ensenyaments han deixat una empremta inesborrable tant en el centre com en les persones que els van conèixer.

Cursos i retirs

Els cursos i retirs que organitzem es nodreixen d'aquest coneixement, així com del coneixement derivat de la filosofia i la ciència occidentals, al mateix temps que s'adapten a les característiques de la societat i cultura en la qual vivim, tenint sempre en compte les necessitats personals de la vida actual. Així ho entenen els que aquí ensenyen, professors tots amb una sòlida formació i entusiasme per compartir-la amb els altres.

Afiliació

El centre està afiliat a la Fundació per a la Preservació de la Tradició Mahayana (FPMT), organització internacional amb més de 150 centres, projectes i serveis repartits per tot el món. La FPMT va ser fundada per Lama Yeshe i Lama Zopa Rimpoché, qui és actualment el seu director espiritual, i segueix el llinatge de la tradició Guelug de Lama Tsong Khapa. A la FPMT no es practica Shugden, i es té com a referència al màxim representant del budisme tibetà, el Dalai Lama.

El Centre de meditació Tushita és una entitat de caràcter no lucratiu pertanyent a la Comunitat per a la Preservació de la Tradició Mahayana (CPTM), inscrita en el Ministeri de Justícia a la Direcció General d'Afers Religiosos amb el número nº 158-sg. És també membre de la Federació Budista Espanyola i de la Coordinadora Catalana d'Entitats budistes.