Retir de Tara Verda i Les dues boditxites

Yangsi Rimpotxé
del 21 juny 2019 al 24 juny 2019
Llista d'espera

Tots desitgem benestar i felicitat i no volem patir. Reconèixer en nosaltres aquest anhel universal per a després reconèixer-lo en els altres és el primer pas d'un recorregut que ens permetrà descobrir la nostra naturalesa més profunda i relacionar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres d'una manera més satisfactòria i significativa.

El budisme Mahayana, al qual pertany el budisme tibetà, es fonamenta en l'aspiració universal a que tots els éssers puguin trobar autèntica felicitat, una felicitat que no està basada en l'egoisme, i que puguin alliberar-se de la insatisfacció i el patiment, assumint la responsabilitat de contribuir activament a fer realitat aquesta aspiració. És un camí fonamentat en aquests desitjos i també en una visió lúcida de la realitat que permet cultivar-los i cercar de fer-los realitat amb saviesa.

L’aspiració a desenvolupar al màxim el nostre potencial per a poder ser d’ajuda als demés és el que es coneix com a boditxita convencional, la que ens porta a actuar en el dia a dia. La comprensió lúcida de la realitat, d’una realitat del jo i dels fenòmens interdependent, en què entenem que cap fenomen existeix de forma independent, sinó que tota la realitat que experimentem depèn també de com l’experimentem, de com filtrem i fixem les experiències amb la nostra ment, és el que es coneix com a boditxita última, o la comprensió de la vacuïtat d’existència independent i inherent dels fenòmens.

Yangsi Rimpotxé ens parlarà d’aquestes dues boditxites, del què representen, i ho farà, com sempre, des de la seva profunda comprensió i alhora des del seu coneixement del món i la mentalitat occidentals. Els seus ensenyaments es combinaran amb la pràctica de Tara Verda. Rimpotxé guiarà el retir.

Aportació 
185€ Inclou curs, allotjament i menjars.

Yangsi Rinpoche va ser reconegut com la reencarnació de Gueshe Ngawang Gendun, un famós erudit i practicant del Tibet occidental, a l'edat de sis anys. Rinpoche es va formar en el sistema monàstic tradicional durant més de 25 anys, i va practicar com a monjo fins als 35 anys.

El 1995 es va graduar amb el grau més alt de Gueshe Lharampa al Monestir de Sera Je al sud de l'Índia. Després va completar els seus estudis al Col·legi Tàntric Gyume i, el 1998, amb el desig particular de beneficiar els estudiants occidentals del Budadharma, Rinpoché va venir a Occident per ensenyar i viatjar extensament per Amèrica i Europa.

Rinpoche va servir com a mestre resident al Deer Park Buddhist Center a Madison, Wisconsin durant cinc anys, i actualment és Director Espiritual del Ganden Shedrup Ling Buddhist Center a Sant Joan, Puerto Rico i Director Espiritual de la Dharma Friendship Foundation a Seattle, Washington.

Va fundar el Maitripa College el 2005 a Portland, Oregon. Rinpoché és l'autor de Practicing the Path: A Commentary on the Lamrim Chenmo, publicat el 2003 per Wisdom Publications.

Rinpoché ensenya en anglès i és admirat on sigui que viatja per la seva presentació única del Dharma, el seu interès i entusiasme per la cultura occidental i la seva evident encarnació de la saviesa i compassió del camí budista.