Tir amb arc

Sota la influència de l'esperit zen
Artur Duch Puig
Consol Bofill
del 4 octubre 2019 al 6 octubre 2019
Llista d'espera

Proposta d’activitats

La pràctica de ioga, a través de moviments lents, conscients, va creant un ritme interior que ens va introduint en un espai de silenci i profunda connexió que apropa i prepara l’esperit del tir amb arc, creant-se un equilibri entre cos, respiració i actitud; mitjançant el cual prendrem l’arc i ens farem un amb ell. Ens preparem alhora fisicament flexibilitzant i tonificant la musculatura i mentalment centrant l’atenció, afinant l’observació i prenent consciència de la respiració.

La diana del ioga és el coneixement d’un mateix per poder viure amb harmonia amb el nostre entorn, conscients de la grandesa de l'existència, més enllà del patiment creat pel ser humà, per les seves pors, desitjos i conflictes.

En el tir amb arc, igual que en zazen, donarem importància primordial a la postura, la respiració i l’actitud mental. És necessari una estabilitat perfecta per apuntar, tensar i deixar amb precisió; aquest equilibri només l’assolirem si es donen les següents condicions: relaxació, to muscular i immobilitat.

El més importat no és encertar el centre de la diana, sino trobar un estat psicofísic i espiritual prou important com per influïr de manera determinant sobre la resta d’accions de la vida.

L’esperit arquer s’identifica amb l’actitud zen en quant a l’absència d’intenció, utilitat, fi o profit, és a dir apuntar al centre de la diana, però tenint la ment al marge del desig d’encertar o la inquietud d’errar. La postura de l’arquer no és només un element estètic, sino la condició imprescindible per proporcionar equilibri, precisió i concentració. No pensar ni en el passat ni en el futur, només és important el present, estar atent a cada gest per realizar-lo de manera perfecta.

Cada pràctica començarà amb una curta sessió de ioga, com a preparació al tir i, també en acabar, per retrobar el to muscular natural del cos.

A través del ioga i el tir amb arc restablim el contacte profund amb allò que hi ha de més essencial en nosaltres mateixos.

Aportació 
115€ Inclou curs, allotjament i menjars.

Artur Duch Puig, Sitges 1951. Estudia a l’escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Es dedica professionalment a la pintura i a l'escultura. Al 1975 coneix al que serà el seu mestre en el camí del Budisme Mahayana, Francisco Martinez (Vidyananda), Professor de Ioga Tibetà, arquer i tècnic de la RFETA i de la FCTA. Mitjançant la pràctica del tir amb arc entra en el camí del Budisme Mahayana zen soto, sent ordenat anys més tard Bodhisattva pel mestre zen Roland Yuno Rech. Actualment es Monjo Budista Zen Soto, havent rebut l´ordenació del mestre Antonio Arana Soto. És arquer i tècnic de la FCTA i imparteix cursos i seminaris de tir amb arc sota l’influència de l'esperit zen.

Consol Bofill Garcia-Amorena, Barcelona 1963. És llicenciada en Psicologia i Belles Arts, per la U.B. Professora de ioga per la A.E.P.Y. Imparteix classes de ioga des de l’any 2008 a Barcelona i a Sitges. Actualment s’està formant en el mètode Feldenkrais d’autoconsciència a través del moviment.