Docents

  • Marina Brucet
    Marina Brucet
    Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d’estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d’un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l’actualitat combina els retirs de meditació amb l’ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.
Centre de meditació Tushita

Ubicació

Centre de meditació Tushita
Categoria

Data

27 Mar - 29 Mar

Horari

18:00 - 15:00

Aportació

115€

Places

Places disponibles

Ego, aferrament i alliberació

Lama Yeshe va ser un gran lama del budisme tibetà i un original comunicador a l’hora de dirigir-se a persones occidentals, transmetent amb una gran profunditat i sentit de l’humor. Amb un enfocament eminentment pràctic i realista, introdueix tècniques molt eficaces i senzilles de meditació, i ens convida i condueix amb destresa a aspectes que van des de valorar els nostres propòsits i valors per fer-los els més significatius possible a l’observació estable i intel·ligent, passant per un estat en el qual descobrim l’autèntic origen dels nostres problemes i “burocràcia mental” i a aconseguir dir les coses pel seu veritable nom.

En el llibre Ego, aferrament i alliberació, que es fonamenta en un curs de meditació de cinc dies impartit per Lama Yeshe, bateguen vives les seves paraules, i fa especial èmfasi en la gestió sana de les tensions quotidianes, els anhels i les justificacions a què ens sotmeten els nostres egos.

En aquest retir compartirem l’essència del llibre i les pràctiques i reflexions que proposa, donant-nos espai per veure com ens ressonen. Recomanem a les persones que participin en el retir llegeixin el llibre (publicat com Ego, apego y liberación).

Referència del llibre: Lama Yeshe Ego, apego y liberación (Ediciones Dharma).

A qui va adreçat

Apte per a qualsevol persona que tingui interès a aprendre en el curs que es proposa.

Estructura del curs

Hi haurà espais de pràctica i espais d’explicació i per compartir, i part del retir tindrà lloc en una atmosfera de silenci.

Horari​ del curs

El divendres, s’espera l’arribada dels participants a partir de les 18:30 h i hi haurà una sessió d’introducció després de sopar. La sortida és el diumenge després del dinar.

Aportació

115 € Inclou curs, allotjament i menjars

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

PLACES LIMITADES
Per assegurar-se plaça és convenient inscriure’s amb suficient antelació.