Docents

  • Marina Brucet
    Marina Brucet
    Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d’estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d’un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l’actualitat combina els retirs de meditació amb l’ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.
Casa Santa Elena

Ubicació

Casa Santa Elena
Barri de Solius, 18, 17246 Santa Maria de Solius, Girona
Categoria

Data

10 Abr - 13 Abr

Horari

18:00 - 15:00

Aportació

325€

Places

Places disponibles

Retir de calma mental

ATENCIÓ: Aquest curs es fa a Casa Santa Elena a Solius, Santa Cristina d’Aro. Els participants s’allotjaran en habitació individual amb bany privat.

Una ment distreta és una ment vulnerable i esclava de les emocions i actituds destructives. En renunciar a la nostra capacitat d’escollir en què posem la nostra atenció, instant a instant, ens fem esclaus d’obsessions, impulsos compulsius o pensaments i visions limitades i distorsionades de la realitat.

Quan allò que ens distreu ens agrada, ens lliurem cegament i contents amb això, inconscients d’estar cultivant una ment indisciplinada que, quan allò que ens atrapa és desagradable o ens fa mal, ens porta irremeiablement a patir, amb preocupacions, obsessions, i altres.

En aquest retir de meditació cultivarem l’atenció i la creació d’un espai mental de quietud que ens permeti veure amb més claredat el nostre món interior i la nostra experiència del món extern i dels altres, per així desenvolupar una major llibertat sobre les emocions i actituds que ens fan mal i fan mal als altres.

A qui va adreçat

Tot i que les tècniques de meditació explicades en el curs tenen el seu origen en el budisme, l’aproximació serà laica i oberta a tota mena de persones, pel que aquest curs és apte per a qualsevol persona, sigui principiant o amb experiència, que tingui interès a practicar les tècniques que es proposen.

Estructura del retir

El retir es farà en una atmosfera de silenci. El seu format és eminentment pràctic, combinant instruccions tècniques clares i senzilles amb nombroses sessions de pràctica. Les diferents tècniques es presentaran posant l’èmfasi en els seus objectius fonamentals: calmar i enfocar la ment, desenvolupar espai mental, cultivar l’atenció i millorar el coneixement d’un mateix.

Arribada i sortida del retir

El divendres, s’espera l’arribada dels participants a partir de les 18:30 h i hi haurà una sessió d’introducció al retir després de sopar. La sortida és l’últim dia després del dinar.

Idioma

El retir es farà en català o en castellà segons la llengua que entenguin els participants.

Aportació

325 € Dels quals 100 € corresponen al curs i 225 € a l’allotjament en pensió completa en habitació individual amb bany privat.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

PLACES LIMITADES
Per assegurar-se plaça és convenient inscriure’s amb suficient antelació.

Etiquetes: