Docents

  • Marina Brucet
    Marina Brucet
    Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d’estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d’un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l’actualitat combina els retirs de meditació amb l’ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.
Centre de meditació Tushita

Ubicació

Centre de meditació Tushita
Categoria

Data

17 Des

Horari

08:00 - 18:00

Aportació

125€

Places

Places disponibles

Sobre la mort

En aquest curs abordarem el tema de la mort, i no des d’un punt de vista pessimista sinó optimista: acceptar el fet bàsic que tots, nosaltres i els éssers estimats, ens morirem, ens permet viure amb més consciència del valuós que és cada instant de la vida i aprofitar-la així de la millor manera.

Es tracta de viure millor i de morir millor. En el curs es parlarà de pensar en el fet de morir i acceptar-lo en lloc de rebutjar-lo i dels processos que tenen lloc en el cos i en la ment en el moment de la mort, per poder estar preparats; i es donaran algunes indicacions per acompanyar millor als éssers estimats en aquest moment tan crucial.

D’altra banda, sense donar res per fet es plantejarà el tema crucial sobre què passa després de la mort, analitzant diferents propostes, inclosa la perspectiva científica i la que proposa que hi ha continuïtat després de morir. Es presentarà així mateix la descripció budista de l’existència, que proposa que la ment té nivells més subtils del que percebem normalment i que aquests nivells tenen una continuïtat d’existència.

Tot això, des d’un punt de vista molt pràctic i amb l’ajuda de meditacions per calmar la ment i integrar en nosaltres mateixos tots aquests aspectes tan crucials, amb la intenció de preparar-nos per morir sense por i enriquir l’experiència de la vida tant com sigui possible.

A qui va adreçat

Obert a tota mena de persones a qui els interessi el tema.

Estructura del curs

Es combinaran sessions teòriques amb sessions de pràctica meditativa i sessions de debat on compartir experiències, expressar dubtes, etc.

Horari del curs

El divendres, s’espera l’arribada dels participants a partir de les 18:30 h i hi haurà una sessió d’introducció al curs després de sopar. La sortida del curs és el diumenge després de dinar.

Aportació

125 € Inclou curs, allotjament i menjars

Etiquetes: