Docents

  • Artur Duch Puig
    Artur Duch Puig
    Sitges 1951. Estudia a l’escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Es dedica professionalment a la pintura i a l’escultura. Al 1975 coneix al que serà el seu mestre en el camí del Budisme Mahayana, Francisco Martinez (Vidyananda), Professor de Ioga Tibetà, arquer i tècnic de la RFETA i de la FCTA. Mitjançant la pràctica del tir amb arc entra en el camí del Budisme Mahayana zen soto, sent ordenat anys més tard Bodhisattva pel mestre zen Roland Yuno Rech. Actualment es Monjo Budista Zen Soto, havent rebut l´ordenació del mestre Antonio Arana Soto. És arquer i tècnic de la FCTA i imparteix cursos i seminaris de tir amb arc sota l’influència de l’esperit zen.
  • Consol Bofill Garcia-Amorena
    Consol Bofill Garcia-Amorena
    Barcelona 1963. És llicenciada en Psicologia i Belles Arts, per la U.B. Professora de ioga per la A.E.P.Y. Imparteix classes de ioga des de l’any 2008 a Barcelona i a Sitges. Actualment s’està formant en el mètode Feldenkrais d’autoconsciència a través del moviment.
Centre de meditació Tushita

Ubicació

Centre de meditació Tushita
Categoria

Data

05 Jun - 07 Jun

Horari

18:00 - 15:00

Places

Places disponibles

Tir amb arc

Proposta d’activitats

La pràctica de ioga, a través de moviments lents, conscients, va creant un ritme interior que ens va introduint en un espai de silenci i profunda connexió que apropa i prepara l’esperit del tir amb arc, creant-se un equilibri entre cos, respiració i actitud; mitjançant el qual prendrem l’arc i ens farem un amb ell. Ens preparem alhora físicament flexibilitzant i tonificant la musculatura i mentalment centrant l’atenció, afinant l’observació i prenent consciència de la respiració.

La diana del ioga és el coneixement d’un mateix per poder viure amb harmonia amb el nostre entorn, conscients de la grandesa de l’existència, més enllà del patiment creat per l’ésser humà, per les seves pors, desitjos i conflictes.

En el tir amb arc, igual que en zazen, donarem importància primordial a la postura, la respiració i l’actitud mental. És necessari una estabilitat perfecta per apuntar, tensar i deixar amb precisió; aquest equilibri només l’assolirem si es donen les següents condicions: relaxació, to muscular i immobilitat.

El més importat no és encertar el centre de la diana, sinó trobar un estat psicofísic i espiritual prou important per a influir de manera determinant sobre la resta d’accions de la vida.

L’esperit de l’arquer s’identifica amb l’actitud zen quant a l’absència d’intenció, utilitat, fi o profit, és a dir apuntar al centre de la diana, però tenint la ment al marge del desig d’encertar o la inquietud d’errar. La postura de l’arquer no és només un element estètic, sinó la condició imprescindible per proporcionar equilibri, precisió i concentració. No pensar ni en el passat ni en el futur, només és important el present, estar atent a cada gest per realitzar-lo de manera perfecta.

Cada pràctica començarà amb una curta sessió de ioga, com a preparació al tir i, també en acabar, per retrobar el to muscular natural del cos.

A través del ioga i el tir amb arc restablim el contacte profund amb allò que hi ha de més essencial en nosaltres mateixos.

Aportació

125€ Inclou curs, allotjament i menjars.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

PLACES LIMITADES
Per assegurar-se plaça és convenient inscriure’s amb suficient antelació.

Etiquetes: