Docents

Habituals

Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d'estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d'un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l'actualitat combina els retirs de meditació amb l'ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental. 

Hans Burghardt és llicenciat en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctor per la Universitat de Barcelona. Estudia i practica el budisme des de 2002, de la mà de mestres i meditadors tibetans i occidentals. Ha completat el Masters Program of Advanced Buddhist Studies a l'Istituto Lama Tzong Khapa (Itàlia), de sis anys de durada a temps complet, i un any de retir individual de meditació a més de nombrosos recessos de menor durada. Des del 2011 combina la pràctica intensiva de la meditació i l'estudi amb l'activitat com a docent en cursos de meditació i de filosofia budista, en cursos dirigits a un públic més ampli i com a guia de retirs de diferent durada, principalment a Espanya i Itàlia. És cofundador del projecte Dharmalabs, que té per finalitat compartir eines que permetin conrear i refinar el potencial que tenim com a éssers humans. 

Convidats

Yangsi Rimpotxé va ser reconegut com la reencarnació de Gueshe Ngawang Gendun, un famós erudit i practicant del Tibet occidental, a l'edat de sis anys. Rimpotxé es va formar en el sistema monàstic tradicional durant més de 25 anys, i va practicar com a monjo fins als 35 anys. Rimpotxé ensenya en anglès i és admirat on sigui que viatja per la seva presentació única del Dharma, el seu interès i entusiasme per la cultura occidental i la seva evident encarnació de la saviesa i compassió del camí budista.

V. Charles Trébaol va prendre l'ordenació en 1989. Des de llavors, ha passat molts anys en retir solitari al Pirineu i a Califòrnia i guia regularment retirs de 108 Nyung Nes a l'Institut Vajrayogini de França, per la qual cosa és un guia incomparable d'aquesta pràctica.

V. Sangye Khadro (Kathleen McDonald), originària de Califòrnia, va començar a estudiar budisme amb lames tibetans a Dharamsala, Índia, el 1973. Es va ordenar monja al Nepal l'any següent i va rebre l'ordenació completa (bhikshuni) el 1988. A petició dels seus mestres, el 1980 va començar a ensenyar, i des de llavors ha estat ensenyant budisme i meditació en diversos països arreu del món, prenent ocasionalment temps lliure per a retirs personals. És graduada del Masters Program in Buddhist Studies in Sutra and Tantra, que va cursar a Lama Tsong Khapa Institute, Itàlia, durant el període 2008-2015. És autora del llibre Aprenent dels lames, entre d'altres.

Ordenat pel Dalai Lama fa més de trenta anys, el monjo suís V. René Feusi ha estudiat amb alguns dels més grans erudits i lames tibetans. També ha realitzat nombrosos retirs llargs, inclòs un retir de dos anys i mig de durada centrat en el desenvolupament de calma mental. Ha dirigit grans esdeveniments budistes a Europa, Àsia i Amèrica del Nord, i té estudiants a tot el món. Va ser mestre resident a l'Institut Vajrapani, a les muntanyes de Santa Cruz (EE.UU.), del 2001 al 2007, i actualment compagina els retirs amb l'ensenyança.

Andy Weber va estudiar art tibetà durant set anys sota la guia de reconeguts mestres a l'Índia i el Nepal i compta amb més de 35 anys d'experiència en l'elaboració de tankes. Les seves obres s'exhibeixen en molts temples i centres de tot el món, incloent el palau Potala de Lhasa, i les seves imatges apareixen en nombroses publicacions, entre les quals es troben diversos dels llibres editats per l'FPMT. Andy es dedica a compartir els seus coneixements artístics donant conferències, cursos i tallers arréu del món.