El centre

Fundat el 1995, el Centre de meditació Tushita compta amb una llarga experiència i una sòlida base en una tradició àmpliament contrastada.

Tradició

El centre segueix la filosofia i les pràctiques meditatives de la tradició budista que han estat transmeses i provades durant mil·lennis. En concret, els cursos i retirs oferts pel centre es fonamenten principalment en la tradició Guelug del budisme tibetà, essent les principals referències Lama Yeshe, Lama Zopa Rimpotxé i el Dalai Lama.

Els cursos i retirs es nodreixen d’aquest coneixement i s’adapten a les característiques de la societat i cultura en la qual vivim. Així ho entenen els que aquí ensenyen, professors tots amb una sòlida formació i entusiasme per compartir-la amb els altres.

Mestres

Durant els més de 20 anys d’història de Tushita, grans mestres i meditadors han visitat el lloc, persones amb gran coneixement i experiència contemplativa com Lama Zopa Rimpotxé, Kirti Tsenshab Rimpotxé, Gueshe Jampa Tegchok, Yangsi Rimpotxé o Lama Jampa Monlam, entre altres, els qui amb els seus ensenyaments han deixat una empremta inesborrable tant en el centre com en les persones que els van conèixer.

Afiliació

El centre està afiliat a la Fundació per a la Preservació de la Tradició Mahayana (FPMT), organització internacional amb més de 150 centres, projectes i serveis repartits per tot el món. La FPMT va ser fundada per Lama Yeshe i Lama Zopa Rimpoché, qui és actualment el seu director espiritual, i segueix el llinatge de la tradició Guelug de Lama Tsong Khapa. A la FPMT no es practica Shugden, i es té com a referència al màxim representant del budisme tibetà, el Dalai Lama.

El Centre de meditació Tushita és una entitat de caràcter no lucratiu pertanyent a la Comunitat per a la Preservació de la Tradició Mahayana (CPTM), inscrita en el Registre d’Entitats Religioses del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica amb número de registre 436. És també membre de la Federació Budista Espanyola i de la Coordinadora Catalana d’Entitats budistes.

Allotjament

El centre compta amb 7 habitacions compartides i espai per a 25 persones, un menjador, una zona d’estudi, amplis espais per a la lectura i el descans i una gran sala de meditació. És un espai ideal per recessos en grup.

Gaudiu de l’oportunitat de descobrir la senzillesa i la tranquil·litat de la vida en plena natura, d’habitar en harmonia amb els altres, i de provar la nostra boníssima cuina, vegetariana i especialment preparada per a les activitats efectuades.

Informació pràctica
Què portar
  • Manteta per a la sala de meditar (el centre proporciona els coixins de meditació)
  • Sac de dormir o llençols de dalt (el centre subministra els de sota, fundes de coixí i mantes. En cas que no es portin sac o llençols de dalt, el centre proporcionarà els llençols de dalt, amb un suplement de 3€ de bugaderia)
  • Tovallola (en cas que la subministri el centre es cobrarà un suplement de 3€ de bugaderia)
  • Xancletes de dutxa
  • Llanterna
  • Roba d’abric, ja que estem a la muntanya (a l’hivern va bé dur roba interior tèrmica)
Electricitat

L’electricitat procedeix de plaques solars, de manera que l’energia és limitada, i per tant no es poden endollar aparells elèctrics com assecadors de cabell.

Internet i xarxa mòbil

En general, a la zona no hi ha xarxa mòbil ni internet, si bé sí que es poden trobar alguns punts amb cobertura. Ideal per un cap de setmana de desconnexió!

Col·laboració durant l'estada

Al centre no som molts i per a poder mantenir els preus baixos gran part del treball el fem de forma voluntària. Per això és part dels retirs que també els participants, juntament amb les persones del centre, col·laborin en les diferents tasques domèstiques, en el que es coneix com a «karma ioga».

Persones amb necessitats especials

Contacteu amb el centre.

Forma de pagament

No es pot efectuar el pagament amb targeta.