Docent

 • Marina Brucet
  Marina Brucet
  Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d’estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d’un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l’actualitat combina els retirs de meditació amb l’ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.
Categoria

Data

04 set. - 06 set.

Horari

18:00 - 15:00

Aportació

125 € quota bàsica o 145 € quota benefactor

Places

Places disponibles

Aprendre a meditar: Cultiu d’atenció i calma mental amb la respiració

En aquest curs s’explicarà com desenvolupar l’atenció usant la respiració com a suport. Quan connectem amb la respiració, la ment es calma, les preocupacions i discursos mentals es dissolen, i s’obre un espai de quietud, claredat i obertura, que ens proporciona benestar i una felicitat serena; un espai des del qual es poden gestionar amb molta més habilitat les diferents situacions que ens trobem en el dia a dia.

Aprendre a meditar

Aprendre a meditar és un conjunt de cursos de meditació dissenyats per entendre què és la meditació, els seus beneficis, els diferents tipus de meditació, etc. Són cursos aptes tant per a neòfits com per aquells que vulguin aprendre noves tècniques de meditació o aprofundir en els seus fonaments, així com per aquells que vulguin continuar fent retirs de meditació. En els cursos es practicaran meditacions pensades per al desenvolupament de l’atenció i la calma mental, així com meditacions que ajuden a gestionar i disminuir estats mentals negatius, i que permeten desenvolupar qualitats positives com ara l’equanimitat, l’altruisme o un coneixement lúcid d’un mateix i de la realitat en general. Aprendre a meditar s’estructura en cursos de meditació de cap de setmana independents que es poden fer per separat.

Perquè meditar

En major o menor mesura, tots hem experimentat els efectes de l’actual estil de vida, cada vegada més accelerat, amb més estímuls i preocupacions, i amb una creixent insatisfacció. Aprendre a viure sense estrès i amb una actitud relaxada i constructiva s’està convertint en una necessitat. D’entre les nombroses tècniques que ens poden ajudar a restablir l’equilibri en les nostres vides en sobresurt una: la meditació.

La meditació ens permet desenvolupar el potencial que tenim com a humans. Per una banda, ens permet cultivar atenció i calma mental, i de l’altra, desenvolupar les nostres qualitats humanes. La meditació ens permet calmar la ment, permetent-nos observar i indagar sobre nosaltres mateixos i sobre la nostra relació amb els altres i amb la realitat que vivim. Així, ens ajuda a entendre’ns i a saber gestionar-nos i ens pot aportar serenitat, capacitat d’estar plenament atents (atenció plena, o mindfulness), satisfacció personal, equilibri cognitiu, emocional i afectiu, més claredat, saviesa i perspectiva, i una millora en les nostres relacions.

Meditant ens podem familiaritzar amb actituds i estats mentals constructius, que ens permeten experimentar autèntica satisfacció i benestar, i podem disminuir progressivament actituds destructives i estats mentals que són causa d’insatisfacció i que a més ens danyen i ens porten a danyar als altres. En definitiva, la meditació ens pot ajudar a potenciar la nostra humanitat, permetent-nos, a més, cultivar autèntica satisfacció.

A més, són nombrosos els estudis científics que demostren que mitjançant tècniques senzilles de meditació es pot aconseguir, amb la seva pràctica regular, disminuir i prevenir l’estrès, l’ansietat, la depressió, estimular el sistema immunològic, etc., així com augmentar la sensació de benestar i satisfacció.

A qui va adreçat

Tot i que les tècniques de meditació explicades en el curs tenen el seu origen en el budisme, l’aproximació serà laica i oberta a tota mena de persones, pel que aquest curs és apte per a qualsevol persona que tingui interès a aprendre les tècniques que es proposen.

Estructura del curs

El curs es farà en una atmosfera de retir i de silenci. El seu format és eminentment pràctic, combinant instruccions tècniques clares i senzilles amb nombroses sessions de pràctica. Les diferents tècniques es presentaran posant l’èmfasi en els seus objectius fonamentals: calmar i enfocar la ment, desenvolupar espai mental, cultivar l’atenció i millorar el coneixement d’un mateix. Aquest curs forma part del cicle de cursos monogràfics de cap de setmana «Aprendre a meditar».

Horari​ del curs

El divendres, s’espera l’arribada dels participants a partir de les 18:30 h i hi haurà una sessió d’introducció al curs després de sopar. La sortida del curs és el diumenge després del dinar. Veure l’horari complet.

Aportació

Pots optar per una de les següents opcions:

125 € Quota bàsica (inclou el curs, l’allotjament i els menjars)
145 € Quota benefactor (inclou el curs, l’allotjament, els menjars i una contribució a la sostenibilitat del centre)

INSCRIPCIONS I INFORMACIÓ

PLACES LIMITADES

Per assegurar-se plaça és convenient inscriure’s amb suficient antelació.

INSCRIPCIONS

Per formalitzar la inscripció has de seguir els següents passos:

 1. Omple el següent formulari per sol·licitar la inscripció:
  Formulari de sol·licitud d’inscripció
 2. En el termini màxim d’uns dies rebràs un correu en el qual se t’indicarà si pots formalitzar la inscripció (si hi ha places) i se’t donaran les instruccions per pagar el curs.
 3. La inscripció es completa quan es formalitza el pagament.

CANCEL·LACIONS

En cas de no poder assistir al curs disposes de la següent política de cancel·lacions:

 • 2 setmanes abans de l’inici del curs: es retorna el 100%
 • 1 setmana abans de l’inici del curs: es retorna el 50%

En cas de circumstàncies que ens obliguin a cancel·lar l’activitat et retornaríem el 100%. Donades les circumstàncies actuals, faríem el mateix si haguessis de passar quarantena o confinar-te.

Per a formalitzar la cancel·lació cal escriure a cursos@tushita.es.

INFORMACIÓ

 • Més informació (no oblideu indicar l’activitat per la qual demaneu informació): cursos@tushita.es
 • Allotjament
 • Com arribar

Intentem mantenir molt baixa l’aportació dels retirs i els cursos i ho aconseguim amb l’esforç personal i econòmic de les persones que mantenen el centre i les que donen els cursos, sense el qual el cost seria considerablement més gran. Si veus que, tot i això, tens dificultats per venir a ells, pots contactar amb nosaltres perquè explorem altres possibilitats.

Etiquetes: