Docents

  • Marina Brucet
    Marina Brucet
    Marina Brucet és llicenciada en Bioquímica i Biologia Molecular i Doctora per la Universitat de Barcelona. Estudiant y practicant de budisme des de fa anys, ha estudiat amb renombrats mestres de la tradició del budisme tibetà com el Dalai Lama, Lama Zopa Rinpoche, Lama Jampa Monlam i Khensur Jampa Tegchok, entre altres, i ha completat el programa d’estudis avançats Masters Program of Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra, de sis anys de durada, a Lama Tzong Khapa Institute, Itàlia, així com un retir individual de meditació d’un any, entre altres. Ha traduït diversos textos de pràctica i de filosofia, i en l’actualitat combina els retirs de meditació amb l’ensenyament de la meditació i la filosofia budista, impartint tant cursos especialitzats com més generals, amb un enfocament que sempre té en compte el context i les circumstàncies de la vida occidental.
Centre de meditació Tushita

Ubicació

Centre de meditació Tushita
Categoria

Data

08 Mai - 10 Mai

Horari

18:00 - 15:00

Aportació

125€

Places

Places disponibles

Retir de lo jong: transformar la ment

Les pràctiques de lo jong (literalment del tibetà, «entrenament mental», «transformar la ment», o, més acuradament, «refinar la ment») són una sèrie de reflexions i pràctiques per aplicar a la vida diària àmpliament usades en el budisme tibetà, que es dirigeixen, de la manera més directa, a tallar els nostres patrons habituals d’egoisme i egocentrisme i ens porten a la consciència plena d’un altruisme genuí. Són pràctiques que s’han d’aplicar de manera gradual i amb molt d’afecte i saviesa, en relació amb un mateix i als altres, i que ens poden portar, a poc a poc, cap a un estar en el món d’una manera més sana, compassiva, alegre i oberta, alhora que ens poden ajudar a acceptar els nostres propis errors, els dels altres, i les situacions difícils amb un nou enfocament.

Hi ha molts textos que expliquen les pràctiques de lo jong. En aquest curs-retir utilitzarem el text clàssic Vuit versos per a la transformació mental de l’erudit i meditador tibetà Langri Tangpa (1054-1123), un text de només vuit versos que resumeix de manera essencial l’esperit del lo jong, i l’utilitzarem de base per reflexionar des de la perspectiva de la societat actual, així com des del nostre propi punt de vista i experiència individuals.

Estar bé amb els altres sorgeix d’entendre i d’estar bé amb un mateix, així com d’entendre als altres, que a la fi, amb més o menys encert, busquen el mateix que nosaltres: ser feliços i no patir. En aquest curs-retir aprofundirem en aquest fet, i veurem quines eines tenim al nostre abast per anar en aquesta direcció. Farem servir sobretot la reflexió i la meditació, enfocades a l’aplicació en el dia a dia. Perquè estar bé amb els altres repercuteix en tots a tots els nivells, i depèn en gran mesura de nosaltres mateixos, de la nostra mirada i la nostra actitud.

A qui va dirigit

Sobretot a persones que tinguin un mínim d’experiència en la meditació, i que hagin reflexionat especialment en temes com la importància de l’altruisme en les nostres vides, tot i que poden participar també aquelles persones que tinguin interès a plantejar-se els temes tractats i en aprendre les tècniques que es proposen. Aquestes deriven del Budisme, si bé l’aproximació serà universal.

Estructura del curs

El curs-retir es realitzarà principalment en una atmosfera de silenci i en un format pràctic combinat amb explicacions i instruccions tècniques clares i senzilles, amb sessions de pràctica i espais per compartir i debatre.

Horari​ del curs

El divendres, s’espera l’arribada dels participants a partir de les 18:30 h i hi haurà una sessió d’introducció després de sopar. La sortida és el diumenge després del dinar.

Aportació

125 € Inclou curs, allotjament i menjars.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

PLACES LIMITADES
Per assegurar-se plaça és convenient inscriure’s amb suficient antelació.