Retirs de meditació i budisme al Montseny

El Centre de meditació Tushita és un oasi de tranquil·litat situat al cor del Parc Natural del Montseny amb unes condicions magnífiques pel retir i la meditació. Es troba a Catalunya, a només hora i mitja de Barcelona, una hora de Girona i mitja de Vic.

El centre

Tushita és un centre de meditació amb més de 20 anys d'experiència i una sòlida base en una tradició budista àmpliament contrastada. El centre ofereix recessos en grup i cursos en un ambient acollidor, silenciós i tranquil, en una masia amb habitacions compartides, amplis espais per llegir o relaxar-se, senders enmig del bosc, precioses vistes i una gran sala de meditació.

La meditació

La meditació és una eina molt valuosa que ens pot portar molt més enllà de la relaxació: ens permet desenvolupar atenció plena (mindfulness) i ens pot proporcionar claredat, espai vital, serenitat, acceptació, obertura i harmonia amb els altres, així com felicitat genuïna, i això requereix anar de la mà de persones amb experiència, que es nodreixin i es basin, amb rigor, en una filosofia i pràctiques meditatives de provada validesa.

Activitats

Sobre la base d'aquests principis, el centre ofereix un ampli ventall de cursos i retirs, des de cursos d'introducció a la meditació, per aprendre a meditar, fins a recessos de llarga durada, passant per cursos d'introducció i aprofundiment en el budisme i en els diferents aspectes de la seva filosofia, psicologia, espiritualitat i pràctiques contemplatives, o visites de famosos mestres budistes, entre d'altres. [Veure les activitats]


Fer-se «Amic de Tushita»

Ajuda'ns a fer créixer Tushita

L'objectiu de Tushita és ser de benefici i contribuir al benestar comú oferint eines per a cultivar la nostra humanitat. Amb la finalitat de satisfer aquest objectiu us convidem a col·laborar amb Tushita. 

Podeu col·laborar de diferents maneres:


El centre es va fundar el 1995 i està afiliat a la Fundació per a la Preservació de la Tradició Mahayana (FPMT), organització internacional amb més de 150 centres, projectes i serveis repartits per tot el món. La FPMT va ser fundada per Lama Yeshe i Lama Zopa Rimpotxé, qui és actualment el seu director espiritual, i segueix el llinatge de la tradició Guelug de Lama Tsong Khapa, del budisme tibetà, de la qual el màxim representant n'és sa santedat el Dalai Lama.

En la tradició budista, Tushita és el cosmos de Buda Maitreya, i significa, en sànscrit, «Terra de l'Alegria». Maitreya és la manifestació de l'amor bondadós. Tushita és un lloc acollidor i nutritiu en tots els aspectes, un espai creat per al desenvolupament de la nostra capacitat innata de comprensió i amor. Un espai que ens permeti connectar amb la nostra naturalesa bàsica.